Bakan Tekin: “Okul Yapmakta Zorlanıyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bazı kentlerde okul yapmak istediklerini ancak belediyelerle sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. “Arsa sağlıyoruz, ancak imar ve iskan gibi yerel yönetimlerle ilgili problemler yaşıyoruz. Okullarımız için belediyelerin yapması gereken harcamaların karşılığı olarak bizden çok yüksek rakamlar talep eden belediyeler var.” diye konuştu.

Tekin, Sivas’a çeşitli programlara katılmak için geldi. Valilik ek hizmet binasında toplantı yaptıktan sonra gazetecilere konuştu. Kentteki eğitim öğretim sürecini ve koşullarını daha iyi hale getirmek için neler yapılması gerektiğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki ilgili birim yetkilileriyle istişare ettiklerini, ayrıntılı bir değerlendirme yaptıklarını belirtti.

“Belediyeler Sebebiyle Okul Yapmakta Zorlanıyoruz”

Bakanlık olarak illerde okul yapmak için bütçe ayırdıklarını, belediye başkanlarının da kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Tekin, bazı kentlerde belediyelerle bu konuda sorunlarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Okul yapmak istediklerine, bütçelerinin olduğuna ama arsa bulamadıklarına işaret eden Tekin, şunları ekledi:

“Arsa sağlıyoruz, ancak imar ve iskan gibi yerel yönetimlerle ilgili problemler yaşıyoruz. Okullarımız için belediyelerin yapması gereken harcamaların karşılığı olarak bizden çok yüksek rakamlar talep eden belediyeler var. Son olarak Eskişehir’de, İzmir’de bu problemleri yaşadık… Tüm bunları göz önüne alarak şunu söylüyorum ki eğitim ve öğretim süreci yerel yönetimden veliye, iş adamından hayırseverine, sivil toplum örgütünden kamu kurumuna kadar hepimizin destek vermesi gereken bir süreç. Yerel yönetim seçimleri de yakın. Ben yerel yöneticilerden, aday olan arkadaşlardan eğitim ve öğretim süreçleriyle ilgili projelerini kamuoyuyla paylaşmalarını ve bu sürece katkı sağlamalarını rica ediyorum.

Bu noktada Sivas Belediye Başkanı’mıza gerçekten minnettarım. Okullarımızın ihtiyaçlarını karşılaması, öğretmenlerimizin sorunlarını dinlemesi, öğrencilerimize destekleriyle Sivas Belediyesi, gerçekten güzel işler yapıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir