AKOM Tarih Verdi! İstanbul’a Ne Zaman Kar Yağacak?

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası pazartesi akşamı İstanbul’u etkisi altına alacak. İBB’nin Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), salı ve çarşamba günleri de kentte kar yağışı olacağını duyurdu.

Yılbaşında hava sıcaklıkları normalin üzerinde seyrediyor. Vatandaşlar soğuk havanın ve karın ne zaman geleceğini merak ediyor. AKOM, soğuk havanın 8 Ocak Pazartesi gününden itibaren hissedileceğini bildirdi. İstanbul’da kar yağışı ile ilgili bilgiler şöyle…

İstanbul’a Ne Zaman Kar Yağacak?

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası pazartesi akşamı İstanbul’u etkisi altına alacak. İBB’nin Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), salı ve çarşamba günleri de kentte kar yağışı olacağını duyurdu.

AKOM Açıklaması

AKOM, bugün İstanbul’da hava sıcaklıklarının 12 dereceden 16 dereceye çıkacağını ve akşam saatlerinde yağmurun görüleceğini duyurdu. Açıklamada, lodosun hafta boyunca ılık hava taşıyacağı ve saatte 20 ila 45 kilometre arası eseceği belirtildi.

Lodosun pazartesi gününe kadar devam edeceği, ancak pazartesi akşamından itibaren Sibirya’dan gelen soğuk havanın İstanbul’u etkileyeceği kaydedildi.

Açıklamada, soğuk havayla birlikte sıcaklıkların 5 ila 8 derece azalacağı ve kar yağışının başlayacağı ifade edildi. 9 Ocak Salı günü kentin yüksek yerlerinde, 10 Ocak Çarşamba günü ise kent genelinde kar yağışı olacağı vurgulandı.

Açıklamada, İBB’nin kışa hazır olduğu, kış koşullarıyla mücadele için 12 bin civarında personel ve 3 binden fazla iş makinesi görevlendirdiği bildirildi.

Meteoroloji’de 11 İl İçini Kar Uyarısı Verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre, hava sıcaklıkları salı gününden itibaren normalin altına düşecek. Kuzeybatıdan başlayarak kuzey, iç ve batı bölgelerde soğuk hava etkili olacak. Salı ve Çarşamba günleri İstanbul dahil yurt genelinde kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 il için sarı alarm verdi. Bu illerde gök gürültülü sağanak ve kar yağışı olacak. Yetkililer, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, dolu, rüzgar, hortum ve ulaşım sorunları gibi olası tehlikelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir