Türkiye’deki İlk Astronot Ne Zaman Uzaya Gidecek? Belli Oldu!

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak gecesi Ax-3 ekibiyle birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru yola çıkacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu tarihi olayı duyurdu.

Türkiye’nin insanlı uzay misyonuna az bir zaman kaldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu konuda bir açıklama yaptı.

Türkiye’de İlk Uzay Yolculuğu Ne Zaman Yapılacak?

Bakan Kacır, sosyal medya hesabı X’ten paylaştığı mesajda, Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’nın, Ax-3 ekibiyle birlikte 17 Ocak gecesi 01.11’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek fırlatmaya katılacağını duyurdu. Bakan Kacır, “Bu tarihi misyon, Türkiye’nin uzay bilimi alanındaki önemli bir başarısı olmakla kalmayıp, gelecek nesiller için de büyük bir motivasyon kaynağı olacak.” dedi.

Öte yandan, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Operasyonel süreç bugün başlayan karantina ile başlıyor.” diye yazdı. Mürettebatın 1,5 gün süren yolculuğunun ardından, 19 Ocak 13.15’te Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşması öngörülüyor.

İlk Uzay Yolculuğuna Özel Pul Tasarlandı

Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunda Türk bayrağını uzaya taşıyacak olan Gezeravcı için TUA ve PTT, özel bir hatıra pulu ve zarf hazırladı.

Pulda, bu tarihi yolculuğa atfen anlamlı simgeler yer alıyor. Pulun solunda, 100. Yıl ve Türkiye Uzay Ajansı logolarının da içinde bulunduğu, tarihimizin bir sembolü olan 8 köşeli Selçuklu Yıldızı görülüyor. Yanında ise Türk bayrağı taşıyan ilk astronot Gezeravcı’nın silüeti var. Pulun çevresinde de 16 Türk Devletini temsil eden 16 yıldız bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir