Gazetecilere “Yeşil Pasaport” Fırsatı Yolda!

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 15 yıllık meslek deneyimi olan basın çalışanlarına yeşil pasaport hakkı tanıyan kanun teklifini TBMM’ye getirdiklerini duyurdu.

Kayseri Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 15 yıllık meslek deneyimi olan ve terör suçlarıyla ilgisi olmayan basın mensuplarına yeşil pasaport hakkı tanıyan kanun teklifini TBMM’ye getirdi.

Gazeteciler Yeşil Pasaport Alabilecek Mi?

Özdemir, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şunları söyledi:

‘‘Basın kartı olan ve 15 yıllık meslek deneyimi bulunan basın mensuplarına yeşil pasaport hakkı tanıyan kanun teklifimizi TBMM’ye sunduk. Kanun teklifimizi, ülkemizin medya diplomasisinin daha güçlü olması gerektiğine inanarak hazırladık. Kanun teklifimizin hayırlı olmasını diliyorum. MHP olarak milli birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız tüm basın mensuplarımızın destekçisiyiz.’’

Teklifin gerekçesinde, yalan, çarpıtma, kara propaganda ve dezenformasyonla mücadele etmek için doğru bilginin yaygınlaştırılması ve medya diplomasisinin güçlendirilmesinin kaçınılmaz olduğu ifade edildi.

Hangi Gazeteciler Yeşil Pasaport Alabilecek?

Gerekçede, Türkiye’ye karşı küresel medya aracılığıyla eylem yapan tüm terör örgütleri ve çevrelerin açıkça görüldüğü belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Bu durumda, Türkiye’nin milli güvenlik çıkarları ve haklarına uygun şekilde faaliyet gösterecek sivil ve özel girişimleri de kapsayan bir medya diplomasisine ihtiyacımız olduğu ortadadır. Ülkemize karşı yapılmak istenen kara ve kirli planları bozabilecek mekanizmaların hızlı bir şekilde devreye sokulması ve doğru bilginin etkili bir şekilde yayılması için, akıllı ve vatansever basın mensuplarımızın yurt dışındaki görevlerini daha kolay yapabilmeleri için gerekli imkanların sağlanması, yüksek nitelikli bir medya diplomasisinin oluşturulması için önemli bir konudur. Bu bağlamda, 15 yıllık meslek tecrübesi olan ve basın kartı sahibi, terör suçlarıyla ilgisi olmayan basın mensuplarımıza hususi pasaport verilmesi gerekmektedir.”

Yasa teklifiyle, Pasaport Kanunu’nda değişiklik yapılması planlanıyor. Buna göre, terör suçlarına karışmamış, 15 yıl mesleki kıdemli ve basın kartı olan basın mensuplarına hususi damgalı pasaport verilmesi mümkün olacak.

Bu konuda, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın olumlu görüşleri alınarak İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle usul ve esaslar belirlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir