Yaşlılık Sigorta Uygulaması Geliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, TİSK toplantısında konuştu. Seçim vaatleri arasında bulunan yaşlılık sigortasının uygulanacağını duyurdu.

Bakan Işıkhan, TİSK’in bu yıl 5’incisini “Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı” başlığıyla Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdiği Ortak Paylaşım Forumu’nun (OPF) açılış oturumunda söz aldı.

Yaşlılık Sigortası Nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Yaşlılık Sigortası’nı orta vadede uygulamaya koyacağız. Yaşlılarımızın haklarını savunacağız. Hedefimiz, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek, risklere karşı savunma, önleme hizmetleri sunmak” diye konuştu.

Işıkhan, dünyada yaşlı nüfusun arttığını söyleyerek, Türkiye’de 60-65 yaş arasında fabrikalarda çalışmaya devam edenlerin olduğunu anımsatarak, yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını şöyle anlattı:

“Vatandaşlar sigorta hizmeti almak için genel sağlık sigortasına bir miktar para ödüyor. Bu parayı ödeyemeyenlerden de istenmiyor. Türkiye’nin sağlık sistemi imkanları başka hiç bir ülkede yok. Yaşlılık sigortasını uygulamaya koyacağız. Gelecekte yaşlılarımızı korumak durumundayız. Hemen hemen her evde bir yaşlı, bir engelli, bir hasta vatandaşımız var. Sosyal devlet ilkesini hayata geçireceğiz. Bu konuda bir vizyon geliştirmemiz lazım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir